Om CK Wano

Varbergs Sommargiro arrangeras av Cykelklubben Wano, Varbergs äldsta cykelklubb, startad 1937.

Från att periodvis haft tävlande medlemmar, t ex Tommy Prim, som skördat stora framgångar både i Sverige och utomlands, är numera CK Wano en renodlad motionsklubb.

Hälsa och social samvaro är två viktiga nyckelbegrepp i klubben. Vi har medlemmar mellan 20 och 80 år vilket visar att cykling är en livslång sport. Klubben är inne i en positiv utveckling med ökande medlemsantal.

Alla ekonomiska vinster slussas direkt tillbaka till medlemmarna. Det sker i form av ledarutbildningar, mek-kvällar, föreläsningar av proffstränare, kläder, spinningkvällar, gemensamma fållor vid Vätternrundan, träningsläger mm.

Vår utomhussäsong startar i början av april och pågår till slutet av september. Varje onsdag och söndag är det konditions- respektive distanspass som alltid körs i fartgrupper mellan 23 och 32 km/tim. Och naturligtvis gemensam fika.

Klubben genomgår en stark förändring med en drivande styrelseordförande, mixad aktiv styrelse med brett ålderspann, hög aktivitet på sociala media och ett jäkla go. Varbergs Sommargiro är ett exempel på nytänket som genomsyrar klubben.

Livslångt motionerande och kul gemenskap där alla kan vara med och cykla efter sina egna förutsättningar. Det är CK Wanos framgångsformel.

Rune Nilsson, Clarence Karlsson, Sven Körberg, Stig “Kocken” Andersson och Ture Bengtsson. Tidigt femtiotal.

MEDLEMSANTAL 2018: 227 (januari)

EKONOMI: God

LEDARE: 22

AKTIVITETER: Två träningar per vecka, frukostcykling under sommaren med medlemmar och turister, 2-3 föreläsningar per år, Gemensamma klungor på Vätternrunda 2018 totalt 90 anmälda, gemensam resa till Hamburg Velothon mm

ORDFÖRANDE: Andreas Thulin

ORGANISATION: Styrelse 9 ledamöter, sponsringsgrupp, projektgrupp Varbergs Sommargiro, motionsansvarig, motionsledare.

HEMSIDA: http://idrottonline.se/CKWano-Cykel/

Följ CK-Wano på Facebook: